Lotte Nijhof

Bestaat er zoiets als een grens? Die vraag onderzoek ik in mijn werk. Een grens klinkt als iets wat dingen, mensen, werelden van elkaar scheidt. Maar een scheiding is tegelijkertijd een verbinding, een contact. In mijn werk onderzoek ik huid als grens/verbinding tussen het zichtbare en het onzichtbare, tussen verbergen en onthullen.

Ik maak installaties en tekeningen, en gebruik verschillende materialen die ik met elkaar combineer. Fotografie is een medium waarin het vraagstuk van verbergen en onthullen van nature aanwezig is. Dat gegeven benadruk en gebruik ik in mijn werk. Ik werk ook graag met  (giet)was, een materiaal dat aan huid doet denken en een zelfde soort doorschijnendheid heeft.

In mijn installaties maak ik combinaties van foto's en was. De foto's vormen een veld, een huid, met scherpe en onscherpe plekken die in elkaar overgaan; er wordt in- en uitgezoomd binnen hetzelfde beeld. Die beweging van naderen en terugdeinzen wordt zichtbaar gemaakt in het werk. De was verbeeldt de plek waar het detail zo groot en dichtbij is dat alle associaties en houvast verloren gaan.

 
  
 Lotte Nijhof
www.lottenijhof.com
nijhof.lotte@gmail.com