Marieke Zwart

Marieke Zwart

Het werk van Marieke Zwart bestaat uit verschillende media: tekeningen, sculpturen en installaties. Tekeningen van interieurs en persoonlijke ruimtes verbeelden in haar werk de verhouding tussen mens en ruimte. Het dagelijks leven is een constante inspiratie voor haar werk. Ze zoekt naar een samenkomst van verschillende werelden en media. Haar tekeningen zijn aanleiding voor sculpturen en zij maakt tekeningen van haar sculpturen.

In 2012 werkt Marieke Zwart aan een Geveltableau voor Woningbouwvereniging Ymere in Amsterdam. Opleverdatum begin 2013.

In 2011 maakte Marieke Zwart een portretserie voor Stichting Buurtzorg Nederland. De Tekenserie is een commissie van Buurtzorg, Thuiszorg organisatie.
De werken zijn portretten van cliƫnten en hun huis. De aandacht gaat uit naar de persoonlijke leefomgeving van de cliƫnten. 8 werken zijn aangekocht door Buurtzorg. Daarnaast ontvangen alle geportretteerden een eigen werk.

Marieke Zwart is in 2009 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam afgestudeerd. In 2009 richtte zij samen met Lotte Nijhof Stichting BERM op in Amsterdam Oost. Marieke Zwart exposeerde onder andere in W139 Amsterdam, Galerie het Langhuis Zwolle en Kunstcentrum Bergen.


damrak amsterdam, nr 1 serie buurtzorg. 2010

Sculptuur Zwolle, 2010

Rens Tol, Amsterdam 2011


Marieke Zwart
www.mariekezwart.nl
zwart.m@gmail.com